Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ολοήμερη εκδρομή η Α' Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης

.
Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου
Την ολοήμερη εκδρομή τους πραγματοποίησαν χθες στις 09/04/2009 οι μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις 08.00 π.μ. οι μαθητές είχαν μαζευτεί στο προαύλιο για αναχώρηση, με τα λεωφορεία να περιμένουν να ξεκινήσει η ευχάριστη, τελικά, διαδρομή.
Σε τρεις ώρες οι μαθητές αποβιβάστηκαν από τα λεωφορεία και επισκέφθηκαν τον θαλασσόκοσμο του Ενυδρείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Καταπληκτικό το ενυδρείο φιλοξενεί δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και αναψυχής τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως τον πρότυπο σχεδιασμό του είναι ο μεγαλύτερος χώρος της Μεσογείου στο είδος του με 5.000τμ. Ο θαλασσόκοσμος του ενυδρείου μάγεψε τους μαθητές, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν, όπως είπαν, να επισκεφθούν πάλι το ενυδρείο μετά τις νέες κατασκευές που γίνονται αυτό το διάστημα για επέκταση του κτηρίου και των θαλασσινών ειδών που φιλοξενεί.

Έπειτα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ιστορικό μουσείο του Ηρακλείου που φιλοξενεί συλλογές αρχαίων Κεραμεικών και Γλυπτών, πλούσια νομισματική συλλογή στην οποία αποτυπώνονται όλες οι φάσεις της κρητικής οικονομικής ιστορίας από την πρώιμη χριστιανική περίοδο ως και τον 20ο αιώνα, αλλά και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή, όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί την εξέλιξη της ζωγραφικής και πολλά άλλα αρχαιοτάτων χρόνων θαυμαστά έργα στους 5 ορόφους του μουσείου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έμειναν στο πολυκατάστημα Talos για να αξιοποιήσουν όπως εκείνοι επιθυμούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Το κέντρο της πόλης απείχε μονάχα 20 λεπτά από το εκείνο το σημείο και δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που ξεχύθηκαν στα καταστήματα του Ηρακλείου για τις αγορές τους.

Στις 6:30 μ.μ. οι μαθητές έπρεπε να μαζευτούν στο Talo για να επιστρέψουν όλοι μαζί στα λεωφορεία. Οι μαθητές αποχαιρέτησαν, ευχόμαστε, με καλές αναμνήσεις ''την μικρή Αθήνα'' για επιστροφή στα Χανιά. Με κέφι, κούραση, αλλά πολύ μουσική οι μαθητές επέστρεψαν στα Χανιά...

- Η Β΄ τάξη του Λυκείου δεν συγκέντρωσε τον αναμενόμενο αριθμό παιδιών και έτσι δεν μπορούσε να επισκεφθεί και αυτή το Ηράκλειο. Ωστόσο, οι μαθητές πήγαν στις καφετέρειες του Κουμ Καπί την τελευταία, ουσιαστικά, ημέρα του σχολείου λίγο πριν το Πάσχα.
- Σήμερα, Παρασκευή οι μαθητές μπορούσαν, αν ήθελαν, να πάνε μαζί με το σχολείο μας στην Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.

3 σχόλια:

  1. μπραβο παιδια...πολυ ωραια εφημεριδα σας...καλα περασαμε στην εκδρομη αν και ταλαιπωρηθηκαμε λιγακι...περιμενω να δω τα παιδια του πολεμου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧΧΧΧΧ ΤΕΛΕΙΑ Η ΠΑΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!!
    ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΑΝΤΩΣ
    Α) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ????
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΑΑ!!!!

    ΜΑΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, αναγνωστόπουλα.
    Ανώνυμε, σε ευχαριστιούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Μαρίτα, να ' σαι καλά. Η Ελένη είναι μαθήτρια της Α'Λυκείου από άλλο σχολείο. Τα παιδιά του πολέμου αναφέρεται σε παιδιά που συμπαθούν τον πόλεμο, είναι υπέρ του πολέμου.
    Εμείς, θα συνεχίσουμε από μεριά μας να σας ενημερώνουμε με ποιοτικά θέματα, γεγονότα και εκδηλώσεις από το σχολείο μας και φυσικά τις συνεντεύξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή