Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«Πρόβα» για την 25η Μαρτίου

.
Απαιτούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας σαν Έλληνες, να γιορτάζουμε και να τιμούμε τις Εθνικές μας Επετείους, σε πείσμα όλων αυτών των ετερόδοξων και ανθελλήνων προπαγανδιστών της διεθνοποίησης, του σκοταδισμού και της φαυλοκρατίας. Αρκετά πια με τα ψευτο-διλήμματά τους και τις αντεθνικές τους πράξεις! Φτάνει πια!

Μία από τις καλύτερες θεατρικές εορταστικές παραστάσεις παρακολούθησαν σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας. Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους πάνω στη σκηνή πρωταγωνιστώντας στην «Πρόβα» και τιμώντας παράλληλα τους ήρωες του 1821.
Ένα από τα πιο μοντέρνα είδη θεατρικών προσπάθησαν να προβάλλουν με ξεχωριστό τρόπο, αλλά και πολύ κέφι οι υπεύθυνες καθηγήτριες μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές. Η «Πρόβα» όπως και λεγόταν το θεατρικό ήταν ουσιαστικά η δεύτερη πρόβα που έκαναν οι μαθητές για την «Πρόβα».
Οι μαθητές άριστοι, ιδιαίτερα οι πρωταγωνιστές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν σε αυτό κάτι δύσκολο αν σκεφτούμε το άγχος των Πανελλαδικών. Ελάχιστο τρακ, καλές ερμηνείες από τα περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, θα μπορούσαν και καλύτερα. Δυστυχώς, όμως ο διευθυντής του σχολείου δεν θεώρησε σωστό να χάσουμε τόσες ώρες μάθημα για την εθνική μας εορτή.
Αυτό; Δικαιολογημένα. Ο λόγος ήταν καθαρά το χαρτί του νυν υπουργού παιδείας(?) Άρη Σπηλιωτόπουλου που έλαβαν όλα τα σχολεία που τέλεσαν υπό κατάληψη τον Δεκέμβριο. Τότε, που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε. Σήμερα, που αυτός ο υπουργός παιδείας είχε την εντύπωση πως οι καταλήψεις έγιναν για να χάσουμε μάθημα. Γι΄ αυτό σήμερα, 24η Μαρτίου οι τέσσερις πρώτες ώρες ήταν μάθημα. Λυπάμαι πολύ για όλους εκείνους τους μαθητές που ενώ ήταν υπέρ των καταλήψεων – αφορμή η δολοφονία για μετατροπή του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι μόνο – ήρθαν με τις τσάντες τους να υπηρετήσουν αυτά που προσπαθούσαν να αλλάξουν τρεις μήνες πριν. Ίσως σε τέτοιου είδους περιστάσεις η ανθρωπιά πρέπει να υπερισχύει έναντι του νόμου. Και ύστερα για καφέ...




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου