Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Άλλο ένα κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου έκλεισε χθες - ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ

.

Ακόμη ένα κεφάλαιο του ελληνικού μαθητικού θεάτρου έκλεισε χθες στις 20:30 στο θέατρο Βλησσίδης. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό του 3ου Γενικού Λυκείου παρουσίασαν χθες το πρωί μπροστά στους καθηγητές και στους συμμαθητές τους την παράσταση για πρώτη φορά.
Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας που έλαβε μέρος στους 15ους Καλλιτεχνικούς Αγώνες την Τρίτη 10-03-09 τιμήθηκε με Έπαινο ανάμεσα σε 5 διακριθέντα σχολεία παρουσιάζοντας την παράσταση του Σωτήρη Πατατζή, Δον Καμίλλο. Η παράσταση καυτηριάζει πολιτικά γεγονότα της εποχής τα οποία τυχαίνει να ταιριάζουν και στα γεγονότα των ημερών μας. ( http://3lyktimes.blogspot.com/2009/04/15-10-03-09-5.html 3lyktimes ). Χθες, στις 28-04-09 οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Δον Καμίλο. Το μεσημέρι οι συμμετέχοντες μαθητές του θεατρικού παρευρέθηκαν σε εκπομπή τοπικού καναλιού (ΚΥΔΩΝ τηλεόραση). Οι ίδιοι παρουσίασαν τη δουλειά τους, ενώ ευχαρίστησαν για ακόμη μία φορά τις καθηγήτριές τους, αλλά αυτή τη φορά τηλεοπτικώς.
Στις 20:30 το βράδυ όποιος ήθελε μπορούσε να παρακολουθήσει την παράσταση η οποία ήταν και η τελευταία παράσταση για τον ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ στο θέατρο Βλησσίδης στα Χανιά.
Με πολλές πρόβες οι μαθητές απέδειξαν πως η συνεργασία και η υπομονή μπορεί να επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αφού η συλλογική προσπάθεια όλων αυτών δημιούργησε μια εξαιρετική δουλειά στην οποία συνέβαλαν οι υπέυθυνοι καθηγητές και οι συμμετέχοντες μαθητές.

Ο Νίκος Δημητριάδης, ενεργό μέλος της σχολικής εφημερίδας, πρωταγωνιστούσε στο θεατρικό. Ο ίδιος είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα σχετικά με το θεατρικό, τα αποτελέσματα, τον πρωταγωνιστή, τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.α. στην σελίδα:
http://3lyktimes.blogspot.com/2009/04/3.html .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου