Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές 15μελούς

.
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα το πρωί οι εκλογές για την εκλογή του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου μας.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 11:30 π.μ., ενώ η καταμέτρηση τελείωσε ύστερα από τρεις ώρες δηλαδή στις 2:30 μ.μ.
422 ψηφίσαντες, 18 άτομα στην εφορευτική επιτροπή, 9 κάλπες, 22 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια ήταν σε αριθμό όλα όσα συνέβησαν σε μία από τις πιο ξεπεσμένες σχολικές εκλογικές διαδικασίες στα χρονικά του 3ου Γ.Λ.Χ., όπως χαρακτηριστικά τόνισε μέλος της εφορευτικής επιτροπής.


Υπήρξαν λάθη καθόλη τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων;

«Είχε γίνει λάθος!»,όπως δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής τελικά. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά όταν ο υποδιευθυντής συνειδητοποίησε τι συνέβη. Η Α’ και η Β’ Λυκείου είχαν ψηφίσει πριν από την Γ’ τάξη, ενώ αρκετά παιδιά έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν λόγο, αφού είτε ψήφιζαν είτε όχι ήδη περίπου 300 παιδιά είχαν δώσει τις ψήφους τους.
Εν συνεχεία η πρώτη καταμέτρηση ψήφων ήταν λανθασμένη, αφού τα αποτελέσματα της πρώτης καταμέτρησης δεν ταίριαζαν σε αριθμό με αυτά της δεύτερης. Η καταμέτρηση έγινε για ακόμη μία φορά αισίως.

Γιατί εφόσον υπήρξαν λάθη δεν γίνεται έλεγχος από κάποιον καθηγητή;

Κανείς καθηγητής δεν συμμετέχει σε οτιδήποτε συμβαίνει στην μαθητική κοινότητα πόσο μάλλον στις μαθητικές εκλογές.

Γιατί υπήρξαν 22 άκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά;

Όπως έγινε φανερό 22 άκυρα ψηφοδέλτια υπήρξαν εξαιτίας του ότι αρκετοί μαθητές δεν γνωρίζουν μερικές βασικές διαδικασίες της ψηφοφορίας. Ενδεχομένως και η δική σου ψήφος να ήταν άκυρη αν ψήφισες με μολύβι ή αντί για σταυρό σημειώσεις x.
Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν τα ψηφοδέλτια τα οποία δεν είχαν σταυρό σε κανέναν υποψήφιο.

Γιατί ο διαγωνισμός θεωρήθηκε “ξεπεσμός”;

Ο διαγωνισμός θεωρήθηκε “ξεπεσμός” από αρκετά μέλη της εφορευτικής επιτροπής αφού το ποσοστό ψήφων ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Σε σχέση με την περσινή χρονιά 2008-2009 όπου σχεδόν κάθε υποψήφιος είχε περισσότερο από 100 ψήφους φέτος το μικρότερο ήταν 82 και το μεγαλύτερο 139.


Υπήρξαν αρνητικά σχόλια για τη συμπεριφορά μερικών υποψήφιων;

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αντέδρασαν όταν ο υποψήφιος – μέλος 10ο υποσχέθηκε να τραγουδήσει ζωντανά στο σχολείο όπου για πολλούς αυτό ήταν η αιτία της 10ης θέσης του.

Ποιες ήταν οι εκπλήξεις στο 15μελες;

Εκπλήξεις ήταν: Μέλος 3ο, Μέλος 10ο, Μέλος 13ο, Μέλος 15ο. Ο 15ος ενημερώθηκε τρεις φορές τηλεφωνικώς για το αν θα είναι στο 15μελες. Το πρώτο τηλεφώνημα τον ενημέρωσε πως θα είναι, το δεύτερο πως θα να είναι εκτός, αλλά το τρίτο όπου του έδωσε την 15η θέση.

Με ποιους υποψήφιους υπήρξε θρίλερ για το αν θα μπουν τελικά στο 15μελες;

Με το 11ο και 14ο μέλος. Αρκετά παιδιά της Β΄ Λυκείου ήθελαν τις δύο κοπέλες στο 15μελες, αφού η δυναμική στάση τους στο περσινό 15μελες ήταν καταπληκτική σύμφωνα με όσα δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Θα είναι πρόεδρος το μέλος με τις περισσότερες ψήφους;

Δεν ορίζετε πρόεδρος αυτή τη στιγμή το μέλος με τις περισσότερες ψήφους. Τα 15 μέλη θα εκλέξουν μεταξύ τους πρόεδρο, αντιπρόεδρο, ταμεία, γραμματέα κ.τ.λ. . Αξιοσημείωτο, ωστόσο, παραμένει που μια κοπέλα είναι στο ρόλο του προέδρου ύστερα από αρκετά χρόνια.

  1. ΚΟΥΦΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΙΩΑΝΝΑ 139
  2. ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 130
  3. ΚΑΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 100
  4. ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 100
  5. ΣΤΑΝΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 98
  6. ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 96
  7. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 95
  8. ΚΟΛΙΑΜΠΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 92
  9. ΓΑΡΕΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 91
  10. ΛΕΜΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 90
  11. ΓΚΟΓΚΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 89
  12. ΠΡΩΙΜΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ 86
  13. ΒΙΓΛΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 85
  14. ΚΑΨΟΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΝΝΑ 83
  15. ΔΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 82

Ερωτηματολόγιο βάση απόψεων μέλων εφορευτικής επιτροπής.
.

1 σχόλιο: